Nupit kaakkoon

Itäväylä ja tiheästi liikennöivä metro liittävät Opuksen Helsingin kaakkoisesta suurpiiristä nopeasti kasvavaan Kalasatamaan, keskusta-alueeseen ja nyt myös Espoon Matinkylään. Opus on Herttoniemen ainoa yrityspuisto ja sijoittuu kodikkaasti aivan rakentuvan Hertsin keskuksen viereen ja Herttoniemen palveluiden, asutuksen ja yhteyksien keskelle.

Näin lähellä olet

440
autopaikkaa

Helppo saavuttaa

Opukseen on helppo tulla – niin autolla, metrolla kuin muillakin kulkuvälineillä.

Lämmin, 440 ajoneuvon pysäköintihalli ja sähköinen kulunvalvonta varmistavat, että yritysten vuokraamat autopaikat ovat aina omassa käytössä. Lyhyempää paikoitusta varten on runsaasti kadunvarsipaikkoja suoraan Opus Business Parkin edessä.

Opuksen läheltä liikennöi lukuisia linjoja Helsingin eri alueille ja muualle pääkaupunkiseudulle. Pyöräilijöitä hemmotellaan lämpimällä pyöräparkilla ja sosiaalitiloilla.

Ketä kaikkia löytyy naapurista?

Hertsin +50 liikettä
Lähipalvelukeskus Hertisistä yli 50 liikettä ja palvelua.
Lue lisää
S-Market 24 h
Opuksen viereinen S-Market helpottaa kiireistä arkea ja on auki ympäri vuorokauden.
Lue lisää
Forenom Aparthotel Herttoniemi
Huoneistohotelli Opuksen lähistöllä tarjoaa huoletonta majoittumista.
Lue lisää
Cafe Picnic
Kun kaipaat vaihtelua tai työpäivä venyy pitkäksi Opusta vastapäätä löytyy Cafe Picnic.
Lue lisää
R-Kioski
Läheiseltä Ärrältä kioskituotteita ja mm. matkustamisen, postin ja auton vuokrauspalvelut.
Lue lisää
Previous slide
Next slide

Tiesitkö tämän Herttoniemestä?

Vielä 1950-luvulla ”Herttuaniemi”

Herttoniemi on nimensä mukaan niemi. Herttoniemen nimi on nykyisin ruotsiksi Hertonäs, mutta se on esiintynyt myös muodoissa Hertte nesse (1513), Hertenese (1520), Hertones (1548), Hertugenäs (1555). ”Hertto-” on mahdollisesti johdettu muinaisruotsin sanasta härtoghe, joka on tarkoittanut herttuaa. Herttoniemen suomenkielinen nimi olikin vielä 1950-luvulla ”Herttuaniemi”. Herttoniemi on ehkä nimetty Porvoon tutkintakäräjillä vuonna 1405 mainitun Laurens Herthogen mukaan.

Herttoniemen muuta nimistöä Länsi-Herttoniemen nimistössä nähdään kaksi teemaa: eläimet (Siilitie, Susitie, Karhutie, Hirvitie) ja hiihto (Hiihtomäentie, Mäenlaskijantie, Hiihtäjäntie). Herttoniemen yritysalueella hyödynnetään ammattinimikkeitä (Sahaajankatu, Mekaanikonkatu, Konemestarinkatu). Herttoniemenrannan katunimistö periytyy teollisuusalueelta ja satamasta (Hitsaajankatu, Paasivaarankatu, Bengtankuja).

 

Herttoniemi on ollut asuttu jo 1100-luvulta lähtien. Metroaseman lähellä on säilynyt pronssikautinen hauta. Suomalaisperäiset, säilyneet paikannimet Herttoniemen alueella kertovat hämäläisestä asutuksesta ennen ruotsalaisten kolonisaatiota keskiajalla. Herttoniemen kylä oli vanhimpia Helsingin pitäjässä, ja Herttoniemen kartano on Itä-Helsingin vanhin. Kartano on kuulunut Jägerhorn-suvulle 1500-luvulla. Kreivi Augustin Ehrensvärd osti Herttoniemen tilan 1752, jolloin sen alueet ulottuivat Puotilaan, Malmille ja Viikkiin ja sisälsi nykyisen Myllypuronkin. Myöhempi Herttoniemen kartanon omistaja oli Ruotsin vallan ajan viimeinen komendantti Cronstedt.

Herttoniemen kartano

Helsingin kaupunki osti Herttoniemen kartanon vuonna 1919, ja Herttoniemi liitettiin Helsinkiin 1946.